25 Nisan 2010 Pazar

YAYLA ÇORBASI

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 7 bardak su(su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 kahve fincanı prinç(türk kahvesi)
  • 1 tane et yada tavuk suyu tablet
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz, bol nane
  • 1 yumurta sarısı
Prinçleri ve suyu tencereye koyup prinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz içine 1 tablet et suyunuda katıyoruzve bir kenarda ılınmaya bırakıyoruz.
Derin bir kase içinde 1 yumurta sarısı yoğurt sıvı yağ ve unu güzelce çırpıyoruz hiç pütür kalmıyacak şekilde
Hazırladığımız bu karışımı ılınan çorbamızın içine kenarından yavaş yavaş döküyoruz bir taraftanda karıştırıyoruz.
Sürekli karıştırarak bir taşım kaynayınca altını kapatıyoruz üzerine bol nane serpiyoruz.
servis yaparken kırmızı biberli yağ yapıp dökebilirsiniz üstüne çorbanın
burada dikkat edilmesi gereken nokta terbiyesini dökerken çorbanın mutlaka ılık olması sıcak olursa yumurta ve yoğurt kesilebilir .
not: bu çorbayı sadece tavuk suyulada yapıyorum muhteşem oluyo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...