29 Nisan 2010 Perşembe

PATATESLİ TUZLU KEK



Evde kalan artan malzemelerle kendim uydurduğum bir tuzlu kekmi desem börekmi ama çok lezzetli nefiss bişey oldu tarifle yapsam bu kadar güzel olmazdı sanırım sizde elinizde kalan malzemeleri değerlendirip böyle güzel şeyler yapabilirsiniz :)
Hem evde kalan malzemeler değerlendi hemde defterime yeni bir tarif eklendi .



PATATESLİ TUZLU KEK
  • 3 adet küçük haşlanmış patates
  • 3-4 adet taze soğan
  • maydanoz
  • beyaz peynir
  • 2 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta (sarısının biri üzerine)
  • yarım su bardağı sıvı yağ


Haşlanmış patateslerimizi iyice eziyoruz.
Taze soğan ve maydanozu ince ince doğrayıp diğer bütün malzemelerle karıştırıyoruz .
Hamurun kıvamı yoğun oluyo tepsiye yayıp üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
200 derecede önceden ısıttığımız fırında 20-25 dk da hazır oluyor .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...