10 Nisan 2010 Cumartesi

PASTANE KURABİYESİ





Çok beğendiğim ve beğenildiğini düşündüğüm pastane kurabiyesi günlerce bayatlamayan ve derin dondurucuya bile koyabileceğimiz hem çok şık hemde basit bir tuzlu kurabiye hani pastanelerden aldığımız kurabiyeler vardır ya adında anlaşıldığı gibi aynı onlar gibi...

PASTANE KURABİYESİ
Malzemeler 
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta (sarıları üzerine sürülecek)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki margarin ,sıvı yağ,şeker,tuz,yumurta beyazları ,sirke un ,mahlep ve kabartma tozu karıştırılarak hamur yoğurulur( burda dikkat edilmesi gereken nokta hamurun fazla sert olmaması )istediğimiz şekli verip yağlanmış tepsiye diziyoruz .175-200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. mahlep koymadanda yapılabirmi bu kurabiye acaba?
    selda...

    YanıtlaSil
  2. evet yapılabilir mahlep sadece güzel bir koku veriyor ama mahlepsizde güzel oluyor tavsiye ederim...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...