25 Nisan 2010 Pazar

FIRINDA SOSLU TAVUK





Çok basit ve herkesin değişik yöntemlerle yaptığı bir tarif fırında tavuk... bide benim yöntemimle deneyin nefis oluyo tarif 4 kişilik malzeme kişi sayısına göre ayarlanabilir.

  • 4 adet tavuk incik yada but kısmı
  • 4 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz ,kekik , karabiber ,kırmızı biber
Tavukları güzelce yıkayıp suyunu süzdürüyoruz .Üzerine yoğurt, salça ,rendelenmiş sarımsak ,sıvıyağ tuz ve baharatlarını koyup harmanlıyoruz .
Eğer vaktimiz varsa 1-2 saat bu sosta bekletirsek daha lezzetli oluyor yoksa hemende yapabiliriz.
Patateslerin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölüyoruz.Onlarıda tuz ve baharatlarla güzelce harmanlıyoruz .
Patatesler altta olucak şekilde tepsiye diziyoruz tavukları üzerine salçalı su yapıp fırına veriyoruz.220derecelik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Bu tarifi tepsiye dizmeden fırın poşetindede yapıyorum ben oda çok lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...