21 Nisan 2010 Çarşamba

FIRINDA ISPANAKLI TAVUK





Uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşım çok sık yapardı bu yemeği... Bende ne zamandır yapmamıştım.Dün birden aklıma geldi bu yemek aklıma gelen arkadaşımmıdır yoksa yemekmidir orası bilinmez :)





ISPANAKLI TAVUK

  • 4 parça tavuk biftek (sayı kişiye göre değişir)
  • 500 gr ıspanak
  • 1 baş soğan
  • 2 diş sarımsak
  • salça ,sıvı yağ(miktarları size kalmış)
  • tuz ,karabiber
  • üzeri için kaşar peyniri rendesi

İlk önce soğanı az sıvı yağda kavuruyoruz salçasını ekleyip temizleyip doğradığımız ıspanaklarımızıda ilave edip güzelce suyunu çekene kadar kavuruyoruz .
Dikdörtgen bir borcama( yada evinizde nasıl bir tepsi varsa) tavuk etlerini diziyoruz üzerlerine tuz karabiber ve sarımsakları ince doğrayıp ekliyoruz.
Tavukların üzerine kavurduğumuz ıspanakları güzelce yayıyoruz hiç açık yer kalmasın.

Eğer biraz sulu bir yemek olsun derseniz 1 çay bardağı su ekleyebilirsiniz ben eklemiyorum.
Tepsiyi 220 derecede önceden ısıttığımız fırına sürüyoruz .
Üzerine alimünyum folya örterseniz daha iyi pişer.
Pişmesine yakın çıkartıp üzerine kaşar peyniri rendesini serpiyoruz.
Kaşar peynirleri eriyince fırından çıkartıyoruz.
Yaklaşık 30-45 dk da pişiyor zaten ıspanaklar pişmiş sadece tavukların pişmesi gerekiyor .
AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...