12 Nisan 2010 Pazartesi

FİNCAN KEKİ






Fincanda kek olurmu demeyin olur olur hemde çok güzel olur :)bu keki ilk kez akıllı bebek sitesindeki arkadaşım şenaydan duymuştum bende hemen denemiştim biraz bulaşığı fazla bir kek oluyor o yüzden ben size az malzemeyle yapılan tarifi yazıyorum yani malzeme az olunca bulaşıkta az oluyor :):)
özellikle çocuklar çok seviyor bu keki hatta pasta haline bile getirebiliyorsunuz minik şirin pastacıklar bu sizin hayal gücünüze kalmış ...


FİNCAN KEKİ


Malzemeler


1 yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Hazırlanışı


Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.Yağ,süt,kakao,un en son olarakta kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip güzel akıcı bir kek hamuru yapıyoruz.
Kahve yada nescafe fincanı olabilir ama kesinlikle porselen olmasına dikkat ediyoruz.
Fincanları yağlayıp yarıya kadar bu hamurdan dolduruyoruz.Yarıyı geçmemesine özen göstermeliyiz sonra taşıyo fincandan ...
istersek fincanın içine küçük kek kağıtları koyabiliriz o zaman yağlamamıza gerek yok fincanları hemde daha temiz bir görüntü oluyor tavsiye ederim.
Büyük bir tencereyi yarıya kadar suyla dolduruyoruz içine fincanları sırayla diziyoruz .
Tencerenin üzerine temiz bir mutfak bezi yada havlu örtüp kapağını kapatıyoruz. Havluyu koymamızın nedeni içerdeki buharı alması koymazsak kek çamur gibi olur.
Tencereyi önce harlı ateşe koyuyoruz kaynayınca kısık ateşte 30dk kadar pişiriyoruz .
Keklerimiz piştikten sonra ılıkken fincandan çıkartıyoruz.
Bu malzemeyle 6 -7 nescafe fincanı çıkıyor.
Keklerimizi krem şanti yada çikolata sosuyla süsleyebiliriz özellikle çikolata sosu çok yakışıyor.
AFİYET OLSUN...

3 yorum:

  1. bu keki arada yapıyorum, hatırası bile var bizde demi :) kakaolu olması gerekiyor bu kekin yoksa hiç güzel olmuyor canım, ya da ben beğenmedim, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. evet hatırası var :)
    ben sürekli kakaolu yapıyorum zaten tarifler orjinal:):)

    YanıtlaSil
  3. Bende eksik kalmadım yaptım :)
    Ellerine sağlık.
    Denenmesi gereken bir tarif bence...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...