22 Nisan 2010 Perşembe

DIŞI ÇITIR İÇİ YUMUŞACIK BİR BÖREK...

Bu böreği ben, önceden hazırlayıp buzluğuma koyuyorum habersiz misafirlerime çıkartıp pişiriyorum çok pratik oluyor kesinlikle deneyin derim...


ÇITIR BÖREK
  • 4 adet yufka
  • 125 gr margarin
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı galete unu
  • peynir
  • maydanoz
İlk önce margarinimizi eritip ılıtıyoruz içine yarım su bardağı su koyuyoruz karıştırıyoruz.
Yufkamızı tezgahın üzerine yayıyoruz bir fırça yardımıyla heryerine gelicek şekilde yaptığımız karışımdan sürüyoruz .
Üzerine ikinci yufkamızıda seriyoruz aynı işlemi bu yufkayada uyguluyoruz .
İki kat olan yufkamızı ilk önce dörde sonra sekiz parçaya bölüyoruz aynı sigara böreği yapar gibi 8 eşit üçgenimiz oluyor.
bu üçgenlerin geniş ucuna peynir ve maydanozla hazırladığımız iç harcını koyup sarıyoruz.
İç harcını çeşitlendirebilirsiniz kıymada çok yakışıyor bu böreğe yada sucuklu yapabilirsiniz tercih size kalmış.
Hazırladığımız börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonrada galete ununa batırıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
Evde galete unumuz yoksa sadece yumurtada sürebiliriz .
180 -200 derecede önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN...




5 yorum:

  1. hmm harika görünüyorlar eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. çıtır çıtır harika görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. 2 yufkadan 8 tane mi çıkıyor.2 Yufka üst üste olarakmı katlancak doğrumu anladım.

    4 yufkadan 16 tane çıkmış oluyor demi Yeşimciğim..Bilgi verebilirsen çok sevinirim...
    Mergül

    YanıtlaSil
  4. MERGÜL
    evet doğru anlamışsın canım 4 yufkadan 16 tane çıkıyor .
    SELDA
    teşekkürler canım
    ADSIZ
    sizde adınızı yazsaydınız keşke :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Pazar günü yaptım gerçekten çok güzel oldu bundan sonra favori böreğim bu :)
    Mergül

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...